Vem är då Lady?

2013-06-11 10:00:00
I kategori Bilder ♥
Fick en fråga om jag kunde berätta lite mer om Lady och varför jag rider henne och så vidare. Och självklart ska den frågan besvaras, förlåt att det tog lite tid men nu kommer det!
 
Spirit Lady som hon igentligen heter är ett 17årigt sto (född -96) men okänd stam och okänd ras. Men de flesta som ser henne skulle kunna tänka sig att hon är av lite arab, fullblod. Viktoria som hennes ägare heter köpte henne för lite mer än 1 år sedan och då var hon tävlad upp till L:B. Hon är ca 145cm i mkh så alltså en liten D-ponny. 
 
Varför rider jag då henne? 
Jo jag letade efter en medryttarhäst att rida någon/några dagar i veckan då jag haft lite problem med tidigare medryttarhästar och nyss slutat. Jag såg en annons på Lady, där hon faktiskt var tillsalu men jag tänkte man kan alltid fråga, eftersom jag såg att hon stod i ett stall bara 3 min med bil hemifrån mig. Och sån tur jag hade! Svaret jag fick var ungefär: Åh vad roligt att du frågar vi behöver verkligen hjälp med henne några dagar i veckan nu tills hon säljs, men vi planerar då att skaffa storhäst och om du vill får du jättegärna fortsätta på den sen. 
Så glad jag blev! Bara några dagar senare blev det provridning. 
 
Så nu 4 månader senare rider jag och tränar denna lilla damen och vi har kommit så långt! När jag började på henne kunde hon inte stå stilla alls, halter gick ut i ryggningar och försök på stegringar, hon var het som en tickande bomb från att man satt upp tills man satt av, galoppen gick inte alls det var bara bocksprång, sparkar och snäva svängar tills man nästan gick omkull och när man skulle sitta upp kickade hon mot en drog bak öronen och ah lät en verkligen inte komma upp oskadd om inte någon höll hårt i henne.
Men idag kan vi stå stilla nästan hur länge som helst, jag är ledaren och hon följer mig överallt och grimmskaft är överskattat ^^ hon står helt stilla i stallgången när man gör iordning henne trots att hon inte sitter fast. Galoppen är het men utan bocksprång och skritten är lugn och sansad och traven bättre än den varit och upp det kommer jag hur lätt som helst.
Vi har så långt kvar, men vi har kommit en bra bit på vägen, men hon är inte alls lika "farlig", jobbig och näst intill omöjlig att rida längre och det är ett stort framsteg! 
 
Min finaste ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: