Stallet idag

2013-03-31 14:09:38
I kategori Ridning ♥
Åkte till stallet imorse runt 10 i den "nya" tiden så 9 var den väl igentligen. Tänker inte babbla en massa om det idag så jag skrev så mycket igår om hoppsecialen ^^ Men kom upp själv utan att det behövde ta mer än typ 10 min! Hoppade upp efter nästan bara 2minuter och det brukar ta runt 10 iallfall då hon sparkar och backar osv. Stolt tjej
 
Det var en annan i ridhuset som tog upp verkligen hela ridhuset! Helt plötsligt kom hon ifrån igenstans även på innerspåret där jag red och blängde på mig för att jag var ivägen typ trots att jag höll mig ett par meter in innanför spåret och ja jag kunde inte fokusera för höll på att bli nerriden vart jag än var! Så jag fokuserade inte så bra utan fick hela tiden hålla koll så vi inte blev på sprungna och eftersom Lady kan sparka så var jag lite orolig för det. Så då blev Lady ganska ofokuserad med såklart och tjurade ihop totalt efter en stund och ville inte alls ställa sig åt väntster utan sköt bara ut vänsterbogen och gick åt höger -.- Jobbade henne mycket på volter, både stora och små för att få med bogen och tog till sist lite galopp som gick helt okej men var genom svett och orkade inte arbeta mer men när det gick hyffsat bra i galoppen så var jag nöjd!
 
 
Jag har aldrig förstått mig på dethär med att man säger att ston kan vara så "stoiga" jag har aldrig märkt någon skillnad. Förens nu! Förstår verkligen vad som menas och Lady är väl stonas drottning eller nått, haha ^^ Vissa dagar är hon bara såå tjurig, gör inget man ber henne om utan stretar bara emot och gör precis som hon vill. Gör hon något "dumt" får man bli lite små sur men blir du för sur/arg jadu, då blir det bara 10gånger värre! Då tjurar hon ihop och det är verkligen som "jag ska allt visa dig vad jag kan göra" och blir totalt galen och kickar och bockar osv. Så det är bara att hålla sig lugn dessa dagar inte kräva allt för mycket av henne och berömma mycket ^^

Favvomusik ♥

2013-03-31 10:00:00
I kategori Tips ♥
Kan inte sluta älska denna låten ♥ ^^ 
Inte min stil vanligtvis men denna låten, fattar igentligen inte varför. Någon annan som gillar den kanske? 
Har inte kollat musikvideon men aja den är säkert bra :p 
 

Glad påsk!

2013-03-30 17:14:36
I kategori
GLAD PÅSK! ♥ :D
 
Aw kommer aldrig glömma dessa små kycklingar som man alltid hade när man var liten och typ satte i gräset som man sått osv. Sjukt söta ^^ 

Påskolvosveckan

2013-03-30 15:15:00
I kategori
Lördag 30/3 
Påskafton ^^ Hoppspecialen på jfk för första gången! 
 
Söndag 31/3
Lady ♥  Va med Fanny
Måndag 1/4
Mamma fyller år!   Lady ♥ hoppa?   Påskäggsjakt som us håller i.    Ridning jfk.
 
Tisdag 2/4
Frisören! ♥ 
Onsdag 3/4
 
Torsdag 4/4
 
Fredag 5/4
 
Lördag 6/4
Markarbete med hoppspecialen
 
Söndag 7/4
Sista dagen på lovet...
 
More thing to do: "Myskväll" hos Kresic's ^^, filmkväll med Fanny, Träffa kompisar, fixa musikläxa, Lager 157? osv.. 

Happy face ^^

2013-03-30 13:09:17
I kategori Ridning ♥
Första gången i hoppspecialen idag! Och det gick mycket bättre en förväntat. 
Vi var bara två stycken så det blev mer likt en privatlektion en vad det brukar vara på ridskolan och det var riktigt gött med lite extra respons och tips. Vi hoppade inte heller för högt utan skulle chansa på 60-70, nja har ingen aning men något sånt. Banan visar jag längre ner. 
 
Jag hade Lipis! Jag trodde verkligen inte att han var så otroligt duktig och enligt ridläraren var han även en av ridskolans bästa hopphästar! Jag trodde bara han var stark, snabb och lite motsträvig men ja de första två hade jag rätt om men han hade verkligen tekniken, var orädd och hoppade hur fel han en kom och på vilket hinder som en stod framför honom.
 
 
Gjorde bara ihop en liten skiss lite fort, orkade inte lägga tid men hoppas ni står ut.
 
Vi började uppe vid startpunkten (grön) och hoppade det blåa hindret snett igenom, och kom sedan ner och rakt på nästa blåa hinder. Fortsatte kortsidan och hoppade det röda hindret snett igenom (där var det riktigt snäv sväng) och galopperade rakt över banan och kom på det sista orangea hindret i kombinationen. Vi jobbade galoppen och höll ihop dem hela lånsidan för att sedan komma på kombinationen på andra lånsidan med två orangea och ett blått hinder med 2 galoppsprång melllan blått och oranget och sedan 4 galoppsprång mellan de två orangea. Där gick det fort!! 
 
Så såg banan ut som vi slutade med, jag la in en hel del volter ;p Innan vi hoppade banan hade vi hoppat det röda hindret på en volt i skritt och trav 3 ggr var, sedan hoppade vi snett igenom + det sista hindret i kombinationen i båda varven och sist kombinationen på långsidan innan vi la ihop det hela till en bana. 
 
Lipis blev bara starkare och piggare ju mer vi hoppade så när vi kom till kombinationen hoppade vi i full fart och efter hindrena blev det fart och lite bus så vi riktigt låg ner i svängarna, och det gick knappt och stoppa honom han ville bara hoppa igen och igen! Jag hade kontroll inne i kombinationen men när vi kom ur den gick det bara fortare och fortare så vi fick arbeta galoppen väldigt mycket.
 
När dagens lektion började gå mot sitt slut och vi skulle trava av var det näst intill omöjligt att hålla in honom, han ville inte alls sluta. Vi travade en liten bit men så fort jag satt ner 1 sekund i lättridningen tog han chansen och tog full galopp och så höll han på så det slutade med att vi fick trava runt ett hinder en stund innan han blev lugn igen.. haha sötnosen!
Men min kärlek till den hästen ökade enormt mycket under dagens lektion men jag hade inte velat rida en så pigg och stark häst en lektion då man är 8-10 personer utan 2 var alldeles lagom! ^^

Fråga mig!

2013-03-28 16:14:41
I kategori
Fråga på bara! Anonymt oxå :*
http://ask.fm/Sofiianilsson

PÅÅSKLOOV!!!

2013-03-28 15:00:00
I kategori
Glaet så skönt med påsklov nu! (: Kommer tillbringa veckan med kompisar, stallet, frisören ^^, serier och endast, endast lite plugg! Hur veckan kommer att se ut kommer ni att få se lite senare men den kommer bli grymt bra! Har dessutom redan börjat planera lite blogginlägg inför veckan så ni kommer inte behöva sakna mig! :) 
 
 
 
 
 
 

Want to find me?

2013-03-28 11:00:00
I kategori
Förutom här på bloggen kan ni även hitta mig här:
 
KIK: sofiianilsson
Twitter:SoofiiaNilsson
Instagram:sofiianilsson
Facebook: Sofia Nilsson
Snapchat: sofiianilsson
Videofy: sofiianilsson
 
 
 

Outfit of the day

2013-03-27 17:45:53
I kategori Bilder ♥
Lånade syrrans orangea tröja ♥ And I love it, så från och me nu är den min ^^.
 

Fml.

2013-03-26 18:37:06
I kategori
Orkar inte. Missat både skolan, påskvandringen med konfan och us mötet. Och vet inte heller om jag blir friks tills imorgon! :( Legat i sängen hela dagen, och är så trött på Gossip Girl som man bara kan bli, Någon som vet nån bra serie/film? Inte ätit någonting typ, en clementin och typ 3 skedar yoghurt. Är så jäkla hungrig men mår illa bara av att tänka på mat. Jag har till och med fått choklad av mamma men har inte ätit den en, vad är det för fel på mig?? :o 
 
 

Spirit Lady, mitt hjärta

2013-03-26 13:00:00
I kategori Ridning ♥
Nu är min lilla tjej såld. Hon blir hämtad först någon gång i april, vet inte när men kan ju va allti ifrån 1 vecka till 4 veckor kvar. Men vi hinner iallafall säga farväl. ♥ Lilla tjejen, hoppas verkligen att hon kommer få det bra dit hon kommer nu. Kommer att sakna dig nu och för alltid. Spirit Lady, mina drömmars häst. 
 
You belong with me. 
 

Hemma

2013-03-26 10:22:08
I kategori
Fick stanna hemma idag. Tog HPV sprutan igår och fick feber, ont i huvudet och illamående, kul! Usch orkar bara inte. Men hoppas på att bli frisk tills imon bara. Så dagen tillbringas i sängen tillsammans med Ipaden och Gossip Girl. Hatar att missa en massa i skolan, men vad kan man göra? 
 

Please! ^^

2013-03-25 13:00:00
I kategori
Snälla rösta på mig i Hööks outfittävling! (: 
Kan även tänka mig att byta röster, om du röstar på mig så röstar jag på dig! (: 
 
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=4517
 
 

Prov, prov, prov

2013-03-25 08:00:00
I kategori
Idag har jag både kemi och biologi prov! Biologi 8-9 och kemi 9-10.. Lite jobbigt asså. Också lite osäker på om jag pluggat tillräckligt mycket i helgen, men får väl hoppas det går bra! Önska mig lycka till!
 
För övrigt så ska jag till tandläkaren och ta HPV sprutan idag så missar de två sista lektionerna, matte och svenska :) Helt lugnt med mig asså :) 
 
Får inte glömma att jag ska till stallet med! (: Ridlektion som vanligt och förhoppningsvis Elisa också ^^
 

Stolt

2013-03-24 14:25:18
I kategori

Just nu är jag stolt över både mig själv och Lady! Jag tog mig till stallet, var där ensam och det gick bättre en förväntat! Visst det tog en stund o komma upp så som hon larvar sig men när jag väl var uppe gick allt bra! I slutet tog jag en galopp i vänster varv och det gick riktigt bra, inga större bocksprång och det bara rullade på, bröt av och gjorde en ny fattning för att testa henne och det gick bra då med! :) så tänkte att jag kanske borde ta en i höger med bara för att testa, vad är det värsta som kan hända? (Hon har inte galopperat i höger varv i princip det senaste året!) och det gick! Fattningen var fin, det gick otroligt fort och hon försökte bocka och kasta sig lite men vi gjorde det! Vi tog en liten galopp i höger varv! (: och vad mer kan man vänta sig när hästen är så omusklad i höger sida? Så stolt över henne!
Så här trodde jag inte det skulle gå när jag oroade mig över att åka dit ensam i morse ^^